Refsgaards Armani

Armani – Hingsteføl fra den 25 maj 2022

Armani er til salg 

Efter:
Hoppen Tækkers Darling KNN 2573
Hingsten Blue horse Kingston DVH 1350

MF: Sanders Bounty KNN 131

Armani fik en barsk start.

Da Darling døde ved foling. Det var dog ikke noget han blev mærket af på nogle måder. Vi havde god råmælk fra hoppen og han var dejlig livskraftig med masser af energi.

Det er så også grunden til at han er meget omgængelig og vant til at komme i hænder, så han kommer frisk og vil snakkes med på folden. Vi har fundet en erstatnings hoppe i amme hoppen Carmen som er en garvet rotte, der har haft flere føl. Hun passer ham godt og lærer ham, hvordan man skal opføre sig når man er ”hest”.

Armani viser gode bevægelser. Der er både løft og fremdrift når han bevæger sig.

Lidt Om Tækkers Darling:

Eksteriør bedømmelse fra 2012: Bedømmelse: Type og krop 9879, Lemmer 87, Bevægelse 798, Helhed 9
Beskrivelse: Betydelig hoppe af særdeles god type. Passende dybde og bredde. Kønt hoved. Velrejst hals. Lang men stejl skulder. Velmarkeret manke. Særdeles god overlinie. Smidig lænd. Velformet kryds. Passende føre velstillede lemmer. Ret udvendig hovvæg venstre bag. Ret god i skridt. Særdeles god og takfast trav. Rummelig galop.

Resultat Bedste hoppe på dagen.
Bedst in show

Farvetestet og bærer farve-generne: LP/LP og PATN1/N
Desuden kan man finde De “historiske blodlinier”: (MI, SK, ZS)
Renavl:  5/8    8/16.

Hun nåede desværre kun at få fire føl:

Semper Fi fra år 2016 – Efter Rughavens Limbo KNN 187.  Helplettet vallak brugt til alsidig ridning. Spring og dressur.
Refsgaards Spoton DiCaprio år 2018 – (Hvidfødt) Farve testet LP/LP – PATN1/PATN1. Efter Sanders Bogart KNN 241. Stillet til avlsgodkendelse i 2021 og har dags dato 5 afkom registreret efter ham. Jeg ved der arbejdes på at få ham klar til material prøve år 2023
Refsgaards Domino fra år 2021 – (Hvidfødt) Farve testet LP/LP – PATN1/ N. Efter Sanders Bogart KNN 241.  Eksporteret til Frankrig i 2022.

Lidt om Blue Hors Kingston:

Udtalelse fra 50-dages prøven i Ermelo:

Kingston er en ærlig og pålidelig hingst med meget fremdrift og med en særdeles god indstilling. Hingsten er meget arbejdsvillig og tager godt imod rytterens hjælpere. Skridten er rentaktet, aktiv og rummelig. I trav har hingsten god mekanik og rummelighed med aktive, indundergribende bagben og bæring. Galoppen er kraftfuld, op-ad-bakke, rummelig og med god bæring. Kingston bevæger sig med meget stor smidighed og særdeles god holdning og balance. Som dressurhest har Kingston meget til særdeles meget talent og giver sin rytter en god følelse.

Kingston blev kåret i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg i april 2019 med en særdeles god beskrivelse. Blue Hors’ avlsleder Martin Klavsen kan heller ikke skjule sin begejstring for Kingston, som han betegner som en god repræsentant for Totilas-blodet, der kendetegnes ved en meget høj ridelighed.

– Kingston er en af de mere langbenede og storrammede hingste af Totilas-linjen, der jo er meget interessant blod og som regel en garant for præstationslyst og samarbejdsvilje, der netop også kendetegner Kingston, fortæller Martin. Kingston har en super personlighed; han er helt enkel at håndtere og meget omgængelig, og bare det at tappe ham er noget så enkelt. De hollandske heste har måske ikke ry for at være de letteste, men Kingston er virkelig sød og omgængelig, men han har jo heller ikke Jazz eller andet blod, der kan være meget varmt.

Flere billeder af Armani:

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.