Knabstrupperen hos os

Det er som oftest tilfældigheder der styrer vores liv.

Vi skal en del år tilbage i tiden. Tilbage da jeg var omkring 8 år gammel, på en sommerferie på Bornholm. Jeg havde endelig overtalt min morfar til at tage mig med til dyreskue i Almindinge, det blev en stor oplevelse.

Allerede dengang var jeg meget interesseret i heste, men det var noget af en overraskelse da de i højtalerne præsenterede en dansk hesterace, jeg aldrig havde set eller hørt om før.

Knabstrupperen. Jeg husker stadig den mørke hoppe med sne på krydset. Med sig, have hun det flotteste føl, der stort set var magen til hende. Så var jeg solgt, sådan en måtte jeg bare have. Men der skulle gå mange år.

Jeg har senere fundet billeder af hoppen i Merethe Norrings bog: “Knabstrupperhestene på Bornholm”. På side 10 er der billeder af Molly KN-B 153. Jeg er ret sikker på, at det kunne have været hende, jeg så den dag på Bornholm.

Hoppen Rose-A-Lee

Hoppen Rose-A-Lee som kan ses på det billede øverst til venstre, blev starten på flere års “Plet” avl. Hun blev “født”  på en mark, imellem Mejlby og Lille Rørbæk, hvor vi boede på det tidspunkt.

Jeg kom forbi, lige i det hoppen havde folet og hun tog de første par skridt på folden. Så det tog jeg som tegn på, at nu var det måske tiden, at man skulle gribe sin barnedrøm og føre det ud i livet. Rose-A-Lee blev den første “Knabstrupper” jeg købte.

Sat i kolon for hun var af ukendt avl og jeg fik hende kåret som F1 hoppe i år 2005 på Vilhelmsborg.

På hende fik jeg to dejlige føl Refsgaards Sweet Chili og Refsgaards Calito og så var jeg i gang..

Jeg kunne godt regne ud, at der med den start, ville der gå en hel del år. Før jeg kunne få føl, der ville kunne kåres i hovedafsnit. Så det var en af grundene, at jeg så senere valgte at købe avlshopper, der kunne placeres i stambogens hovedafsnit – afsnit A. Den første var pony hoppen  Søholmgaards Topspotted Lady.