Refsgaards Pina Colada

Mit super lækre lille hoppe føl. Efter import hoppen Broomells Pin Up.

Jeg forventer at hun vil kunne være et godt alternativ til knabstrupper avlen, og kunne bidrage med ædelhed og bevægelse.

Hun blev født den 19 juli 2021. Og tanken var at hun skulle være en af mine avlshopper.

Men jeg  har nu i år 2023 besluttet at hvis der er en avler derude et sted, som kan se potentialet i denne lille dame. Så skal hun gøre gavn et andet sted end her. Så Pina Colada er sat til salg.

Her kommer en lille række billeder så man kan få indtryk af hvor fin hun er. Jeg forventer hendes slut mål vil være 130 cm.

Udgivet i Føl på Refsgaard, Heste til salg | Kommentarer lukket til Refsgaards Pina Colada

Refsgaards Vivaldi Full Stop

Sådanne dage (nætter) er velkomne.

Hvor folealarmen ringer midt nat. Og det er tid at smyge i tøjet hurtigt og finde træsko frem, for at få benene på nakken og komme i stalden.

Årets højdepunkt, blev en lille ponyhingst med masser af livskraft.

Hvidfødt med kun en plet lige ved venstre skulder, der røbede at hans basisfarve egentlig er rød. Så manen og halen kommer til at afsløre hans farvegen. Hils velkommen til Refsgaards Vivaldi Full Stop. Jeg forventer han bliver ca. 142 cm i stang. Vivaldi er til salg ved fravænning  (oktober).

Udgivet i Føl på Refsgaard, Heste til salg, Nyt inden for avl | Kommentarer lukket til Refsgaards Vivaldi Full Stop

Refsgaards Pit Stop

Fungerende avlshingst Refsgaards Pit stop. PIT STOP ER TIL SALG.
Han er er det første føl efter Broomels Pin Up. Hun var drægtig da hun kom hertil.

Han er efter en Engelsk hingst:  Weatheroak Manor Full Stop. Som i dag bliver brugt som kørepony i England. Og planen var at få lidt nyt blod ind i avlen.

Hingst: Weatheroak Manor Full Stop
Hoppe: Broomells Pin Up
FF: Weatheroak Manor Odysse
MF: Broomells Malia

Se hans afstamning her

Pit Stop blev eksteriær kåret  i Knabstrupper foreningen for Danmark med følgende point:  8887-78-677-8  og fik rigtigt flotte point for hans spring evner. Løsspring:  Teknik: 8 Kap: 8. Han har avlsgodkendelse for 2022 og 2023.

Højde: Han er ved kåring målt til  133 cm.  som 3 åring.

Pit Stop er farvestestet  LP/N –  PATN1/PATN1
Der foruden er han testet fri for WFFS

Pit Stop har altid været nem at omgås i stald og på fold. Han vil tilføre hopper ædelhed. Samt nyt blod. Han brillierede til kåringen ved løsspringningen, hvor resultatet blev 88.

Beskrivelse ved kåring: Kat II ponyhingst af god type. Passende dybde og bredde. Udtryksfuldt hoved. Velrejst lidt kraftig hals. Passende lang skulde. Middellang manke. Ret god overlinie. Lidt lang lænd. Velformet kryds. Passende føre lemmer, lidt fransk for. Lidt snævr hove. Skridt middel og spændt, snæver for. Ret god trav. Ret god galop, mere undergreb kunne ønskes.

Der ventes med spænding 4 føl efter ham i 2023.  Han har været nem at håndtere ved bedækning. Han har gået til opgaven med go ro og orden kan man sige.

Pit Stop er til salg.

Udgivet i Heste til salg, Nyheder, Nyt inden for avl | Kommentarer lukket til Refsgaards Pit Stop

Refsgaards Armani

Armani – Hingsteføl fra den 25 maj 2022

Armani er til salg 

Efter:
Hoppen Tækkers Darling KNN 2573
Hingsten Blue horse Kingston DVH 1350

MF: Sanders Bounty KNN 131

Armani fik en barsk start.

Da Darling døde ved foling. Det var dog ikke noget han blev mærket af på nogle måder. Vi havde god råmælk fra hoppen og han var dejlig livskraftig med masser af energi.

Det er så også grunden til at han er meget omgængelig og vant til at komme i hænder, så han kommer frisk og vil snakkes med på folden. Vi har fundet en erstatnings hoppe i amme hoppen Carmen som er en garvet rotte, der har haft flere føl. Hun passer ham godt og lærer ham, hvordan man skal opføre sig når man er ”hest”.

Armani viser gode bevægelser. Der er både løft og fremdrift når han bevæger sig.

Lidt Om Tækkers Darling:

Eksteriør bedømmelse fra 2012: Bedømmelse: Type og krop 9879, Lemmer 87, Bevægelse 798, Helhed 9
Beskrivelse: Betydelig hoppe af særdeles god type. Passende dybde og bredde. Kønt hoved. Velrejst hals. Lang men stejl skulder. Velmarkeret manke. Særdeles god overlinie. Smidig lænd. Velformet kryds. Passende føre velstillede lemmer. Ret udvendig hovvæg venstre bag. Ret god i skridt. Særdeles god og takfast trav. Rummelig galop.

Resultat Bedste hoppe på dagen.
Bedst in show

Farvetestet og bærer farve-generne: LP/LP og PATN1/N
Desuden kan man finde De “historiske blodlinier”: (MI, SK, ZS)
Renavl:  5/8    8/16.

Hun nåede desværre kun at få fire føl:

Semper Fi fra år 2016 – Efter Rughavens Limbo KNN 187.  Helplettet vallak brugt til alsidig ridning. Spring og dressur.
Refsgaards Spoton DiCaprio år 2018 – (Hvidfødt) Farve testet LP/LP – PATN1/PATN1. Efter Sanders Bogart KNN 241. Stillet til avlsgodkendelse i 2021 og har dags dato 5 afkom registreret efter ham. Jeg ved der arbejdes på at få ham klar til material prøve år 2023
Refsgaards Domino fra år 2021 – (Hvidfødt) Farve testet LP/LP – PATN1/ N. Efter Sanders Bogart KNN 241.  Eksporteret til Frankrig i 2022.

Lidt om Blue Hors Kingston:

Udtalelse fra 50-dages prøven i Ermelo:

Kingston er en ærlig og pålidelig hingst med meget fremdrift og med en særdeles god indstilling. Hingsten er meget arbejdsvillig og tager godt imod rytterens hjælpere. Skridten er rentaktet, aktiv og rummelig. I trav har hingsten god mekanik og rummelighed med aktive, indundergribende bagben og bæring. Galoppen er kraftfuld, op-ad-bakke, rummelig og med god bæring. Kingston bevæger sig med meget stor smidighed og særdeles god holdning og balance. Som dressurhest har Kingston meget til særdeles meget talent og giver sin rytter en god følelse.

Kingston blev kåret i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg i april 2019 med en særdeles god beskrivelse. Blue Hors’ avlsleder Martin Klavsen kan heller ikke skjule sin begejstring for Kingston, som han betegner som en god repræsentant for Totilas-blodet, der kendetegnes ved en meget høj ridelighed.

– Kingston er en af de mere langbenede og storrammede hingste af Totilas-linjen, der jo er meget interessant blod og som regel en garant for præstationslyst og samarbejdsvilje, der netop også kendetegner Kingston, fortæller Martin. Kingston har en super personlighed; han er helt enkel at håndtere og meget omgængelig, og bare det at tappe ham er noget så enkelt. De hollandske heste har måske ikke ry for at være de letteste, men Kingston er virkelig sød og omgængelig, men han har jo heller ikke Jazz eller andet blod, der kan være meget varmt.

Flere billeder af Armani:

Udgivet i Ikke-kategoriseret | Kommentarer lukket til Refsgaards Armani

Refsgaards Piccolo

Refsgaards Piccolo  – TIL SALG

208333KN2046738
Født 21-06-2020
Han er efter hoppen Pit Up KNN 2955
Farmor: Broomells Malia
Far: Gandaflf MF KNN 292
Farfar: Mocca Kjærsgaard KNN 151

Picolo er er en skøn vallak – efter min hoppe (Brittish Spotted Pony) Broomells Pin Up KNN 2955  og knabstrupper hingsten Gandalf MF KNN 292

Piccolo har udviklet sig til en særdeles smart pony med tre gode gangarter. Han er nem at håndtere i stald og på fold. Han kan hvad der forventes af en stald bums som ham.

Den 17 april. Jeg har i dag kørt Piccolo til  tilridning, og er spændt på hvor hurtig han er til at lære, når der bliver stillet krav til 

Sådanne daglig dags ting, som at stå bundet, løfte hove, gå pænt fra fold til stald. Han er ikke bange for hovsmed og står roligt når han får ordnet hove.

Om Hoppen Pin up kan nævnes at hun er importeret fra England. Fra Broomells stud i 2018.  Mary Basset har i en generation avlet mange gode ride- og køreponyer, og jeg var glad for at få den mulighed at Pin Up kunne komme til Danmark som avlshoppe hos os. Pin up blev kåret i Knabstrupperforeningen for Danmark i 2019.

Broomells Pin Up var allerede en ældre pony, da hun landede her og jeg har i dag tre afkom efter hende.  Refsgaards Pit Stop. Refsgaards Piccolo Og Refsgaards Pinacolada.

Lidt om Hingsten Gandalf MF
(Historiske blodlinjer: MI, SK, ZS)
Materialprøvet hingst med samlet resultat 835.71 point i 2019.
Gandalf er blevet redet af en pige på 12 til stævner i spring og military.

Piccolo med veninder
Refsgaards Piccolo

 

 

Udgivet i Heste til salg, Nyheder | Kommentarer lukket til Refsgaards Piccolo

Ammehoppen Carmen

Historien om Amme hoppen Carmen og min og ikke mindst føllets redning.

Efter mange timer hvor folingen havde stået på, var tanken: “Du giver dem lige ro en time”.

Det var så fejlen, for da jeg gik i stalden igen, så var der ikke noget at gøre. Hun havde presset ”livet” ud. Så det var et straks opkald til dyrlægen. Det er nu, og hun gjorde alt for at nå det, men 10 minutter før hun nåede frem, faldt Darling om og der var ikke mere at gøre. Det er voldsomt at se en hest med så mange smerter hvorefter den må give op.

Dog må man forsøge at se det positive i situationen…. der var jo stadig en fyr, der havde brug for hjælp.

Den fulde koncentrationen vendte jeg derfor mod føllet. Jeg var ikke klar over, at man kunne malke en død hest. Jeg troede at når livet var over, var der ikke mere at hente. Jeg fik malket 1.5 liter af Darling. Så jeg var sikker på at der var råmælk til ham. Og for en sikkerheds skyld fik han de første 300 ml. med sonde. Resten af natten var det sutte flaske hver 2 time.

På facebook er der en gruppe: ”Ammehoppe formidling” ( i denne situation er facebook en god opfindelse.
Der varet opslag at der stod en hoppe på Fyn, der lige havde mistet sit føl. Det var slået op dagen før. Jeg krydsede fingre, jeg ved der er bud efter sådanne hopper. De havde også fået flere henvendelser efter at jeg kontaktede dem.

Føl har bedst af at blive opdraget på af heste. Jeg kan ikke forstille mig en hingst der er flasket op, vil være nem at håndtere som voksen hest. Når man står i situationen, så tænker man ikke så meget. Det drejer sig om at finde en hurtig løsning, så føllet får den bedst mulige opvækst.
Næste morgen kom svar: ”ja vi kan godt forsøge og hoppen vil tage ham til sig”.
Jeg søgte heldigvis hjælp hos andre heste venner med erfaring. Ingen af os hverken jeg eller hopppens ejer, havde prøvet det før.
Et af de råd jeg fik: ”Lad nu være med at tro det er nemt, få nu fat i en dyrlæge, der kan give hoppen hormoner, og lad dem gøre det. De har prøvet det før.” Så det gjorde vi. ”Og sørg for at tage en masse viskestykker med”.

Føllet ind i trailer og afsted vi drog, til Fyn. Lidt af en rejse. Men jeg er glad for at min mand trådte til og kørte os hele vejen.
Der blev taget godt imod os da vi pludselig stod i deres stald, med et føl der havde behov for en ny “mor”. Dyrlægen var der også, så vi kunne starte med det samme og føllet var dejligt sulten.

Hoppen fik et hormon der påvirker hende kraftigt, så hun begynder at svede, og al det sved der overhovedet kunne samles sammen, bliver føllet så smurt ind i. Og derefter pakket ind i viskestykker, der er brugt til at tørre hoppen med. Og så er det med at krydse fingre. Og holde dem under konstant opsyn. De første 5 gange føllet var oppe og patte. Havde vi et træktov på Carmen. Jeg er glad for at hoppeejer kendte hendes hest så godt.
Men 24 timer tog det, før vi var sikre på, at det var lykkedes. Kæmpe arbejde fra alle sider og et par dage efter stod jeg igen tilbage i stalden med føl og hoppe. Men var glad for at få alt den hjælp til at det lykkedes.

Den lille fyr, er kommet til at hedde. Refsgaards Armani.
(Fyren er blevet jo “døbt” af ammehoppens sved. )

Tusind tak til alle der støttede mig. Med deres viden. Det var guld i sådan en situation

Udgivet i Avls Hopper, Føl på Refsgaard, Nyheder, Nyt inden for avl | Kommentarer lukket til Ammehoppen Carmen

Ramasjang Royal

Ramasjang er en nu en skøn vallak, med super temperement. Han er efter min yndlings hoppe Rozanne IV.
far: DV hingsten Skovens Rafael DVE 930.   og  morfar:  Royal Z II DH 362 DV 

Ramasjang før ridning
Ramasjang på staldgangen

September 2014.
Ramasjang er kommet i tilridning på Vasehus Ridecenter. Han rides af Henrik Finsen Damgaard, og det går bare fantastisk godt, her efter en måneds ridning på udebane.

September 2016.
Nu er det alvor, planen er at han bliver på gården de næste par år. Han bliver min efterfølger til Rozanne, det har jeg også ventet længe på.

Februar 2017.
Endelig kan jeg nyde denne flotte hest i ridehal, det er absolut ikke hesten der er noget galt med, nok mere rytteren der er blevet mere forsigtig med årene.

År 2022
Ramasjang er stadig hos os, heldigvis.

Udgivet i Føl på Refsgaard, Nyheder | Kommentarer lukket til Ramasjang Royal

Refsgaards Domino

Domino

Han er født d.  23/5-2021

Far: Sanders Bogart KNN 241 – Best in show 2014
Mor: Tækkers Darling KNN 2573  – Best in show 2012
Farfar: Conetti Lynghøj KNNE 118 – Guld for afkom
Morfar: Sanders Bounty KNN 131

Hvidfødt dejligt føl, der minder utroligt meget om Darling.  Meget fine aftegninger i hovedet. Det ser ud som om han har maske på.

Der er på kroppen enkelte pletter og han er nysgerrig og vil gerne snakkes med. Som hans helbror Dicaprio udstråler han samme ro, med et her kommer jeg attitude.

Blodsandel 9/16 i 4. generation.

Solgt i 2021 og jeg håber han kommer til at blive elsket i hans nye hjem i Frankrig

Udgivet i Føl på Refsgaard, Nyheder, Solgte heste | Kommentarer lukket til Refsgaards Domino

Refsgaards Viola

Refsgaard Viola føl fra 2021   

Far: Gandalf MF  KNN 292
Mor: Refsgaards Vanilla KNN 2994
FarFar: Mocca Kjærsgaard KNN 151
MorFar: Broomels Mantovani KNN 159

Historiske blod-linier: MI, SK, ZS

Hvor kan man blive glad, når det lykkedes at lave et smukt hoppeføl som denne lille dame. Hun er født den 23 maj 2021.

Jeg forventer hun bliver ca. 138 cm i stang, og det bliver en fin ride pony eller måske en avls hoppe, hvem ved. Men så længe hun går her på folden, kan jeg kun glæde mig over hendes smukke skind.

Viola er solgt. Men et lille fint galleri af hende kommer her.

 

Udgivet i Føl på Refsgaard, Nyheder, Nyt inden for avl, Solgte heste | Kommentarer lukket til Refsgaards Viola

Rozanne IV RDS

Far: Royal Z II DH 362 DV
Mor: Graze
Farfar: Ramiro Z
Morfar: Grandis DH 270 DV

Født hos Svend og Lene Andersen d. 25/02-1990

I år 2005 flyttede Rozanne også ind på gården, mest for at “webmaster” skulle lære
at ride. Hun var venlig, godt skolet og den perfekte læremester til en utrænet rytter.

Kort om Rozanne IV:

Eksteriørekåring Dansk Varmblod
Bedømmelse 776 57 66 6

1996 hingsteføl, Adventure Royale efter A´khan Z.

2008 hingsteføl, Romeo Royal efter Fürst A.P.

2010 hingsteføl, Ramasjang Royal efter Skovens Rafael.

Selvfølgelig er hun ikke længere hos os, men havde fortjent lidt omtale. Sjældent har jeg redet så skøn en hest.

Udgivet i Avls Hopper, Heste vi mindes, Solgte heste | Kommentarer lukket til Rozanne IV RDS